Tato stránka využívá v rámci poskytování služeb cookies. Pokračováním v prohlížení stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete ZDE

5 tipů, jak se naučit na přijímačky?

Přijímací zkoušky jsou zlomovým okamžikem a nejsou příjemné snad pro nikoho. Znamenají bod, ve kterém se dozvíte, jakým směrem se bude ubírat váš další život. Je tedy jasné, že spolu s ním přichází i strach a obavy. Jak se na ně co nejlépe připravit?

 

 

1.  Vypracujte si časový plán

Pokud již víte, kolik času vám do přijímacích zkoušek zbývá, rozvrhněte si učení do jednotlivých celků. U každé části si stanovte přesný termín a snažte se jej dodržet. Ideální variantou je začínat tím, co vám jde nejméně a kde spatřujete největší mezery. Dodržením svého plánu se vyhnete stresu, který by vás s blížící zkouškou zbytečně rozhodil.

2.  Neučte se zbytečně

Buďte efektivní a systematičtí. Jinak se může stát, že nad učením strávíte zbytečně mnoho času, aniž by to přineslo kýžený výsledek. Pro někoho jsou k učení ideální dopoledne, pro jiného to můžou být třeba večery. Nemá také smysl trávit nad učením příliš mnoho času, mnohem lepší budou kratší úseky s pravidelnými přestávkami v kterých se budete plně soustředit.

3.  Nastudujte stránky školy

Pečlivě si prostudujte stránky školy, na kterou se hlásíte. Většina škol na svých stránkách publikuje přijímací testy z minulých let, které vám rozhodně mohou pomoci. Zjistíte, jak jsou přijímačky postavené, jak asi vypadají otázky a na co byste se měli při přípravě zaměřit.

4.  Přípravné kurzy

Na kvalitním přípravném kurzu si nejen procvičíte požadovanou látku, ale testy si také nanečisto vyzkoušíte. V kvalitním kurzu také sami určíte, co vám osobně dělá problém a podle toho se bude odvíjet práce v něm. Pokud se necítíte jistí, právě soukromé, či veřejné kurzy a soukromá doučování vám mohou pomoci.

5.  Zkuste test nanečisto

Velká část studentů podává pod časovým stresem o poznání horší výkony. Připravte si proto některý z předchozích testů školy na kterou se hlásíte, tužku, stopky a text si napište nanečisto. 

Jak napsat kvalitní úvod diplomky?

  Úvod diplomové práce je klíčovou částí, která zaujme čtenáře a nastaví směr vaší práce. Je to první…

Proč je důležité budovat studentské vztahy: Sociální síť na kolejích

  Život na kolejích přináší studentům mnoho výzev a nových zkušeností. Jednou z klíčových složek této cesty jsou…

Jak si udržet motivaci při studiu vysoké školy

Studium na vysoké škole může být náročné a vyžadovat nejen intelektuální úsilí, ale také udržení vnitřní motivace.…